Met betrekking tot het Ruwanwella Fort, wordt gezegd dat de Portugezen, in de jaren 1590, een versterkt basiskamp hier hadden en de Nederlanders bouwden er in 1665 een houten fort, maar verlieten het een paar jaar later. Het waren de Engelsen, in 1817, die het eigenlijke fort hebben gebouwd met twee bastions. Het is opgetekend dat het fort te Ruwanwella nooit meer was dan een palissaden, al was het van enig belang als een nuttige buitenpost. Vandaag de dag is het in goede staat en herbergt een politiebureau.
Ruwanwella

Met betrekking tot de Ruwanwella Fort, wordt gezegd dat de Portugezen, in de jaren 1590, een versterkt basiskamp hier hadden en de Nederlanders, in 1665, bouwde er een houten fort, maar verlaten het een paar jaar later. Het waren de Engelsen, in 1817, die het eigenlijke fort hebben gebouwd met twee bastions. Het is opgetekend dat het fort te Ruwanwella nooit meer was dan een palissaden, al was het van enig belang als een nuttige buitenpost. Vandaag de dag is het in goede staat en herbergt een politiebureau.
In de nabijheid van het fort is nog een ander interessant gebouw  de “ambalama” genoemd. Maar heeft zijn doel verloren en is nu verhuurd aan een Ayurveda afdeling die haar verkooppunt heeft.
Het gebouw is een vreemde mengeling van het verleden en het heden. Het pannendak staat op 21 pilaren in setjes van 4. De pijlers zijn gesneden met de lokale motieven. De Pinthaliya of water-reservoir gemaakt van steen staan aan de kant.

Een plaquette in het centrum van de binnenwand stelt dat deze “ambalama” werd gebouwd door haar vrienden in het geheugen van Lily Hariot Davidson, de vrouw van de assistent-regering gemachtigde van dit district 1892 tot 1896, als een eerbetoon aan haar werk hier. Over wie deze dame was hadden we geen idee.
Ruwanwella
De Portugezen hadden hier in de jaren 1590 een versterkt basiskamp. Geen resten zijn te vinden alleen een overgroeide basisplaats.
VOC_Home.html
Menikkadawara
© voc-sri-lanka.nl 2011Negombo.html
KalpitiyaKalpitiya.html
Start paginaArippu.htmlMannar.html
Negombo
Pooneryn.html
Kalpitiya
Jaffna.html
ArippuKayts_Hammenhiel.html
MannarElephant_Pass_Pyl_Beschutter.html
PoonerynDelft_Island.html
JaffnaTrincomalee.html
Kayt’s HammenhielBatticaloa.html
Elephants Pass/Pyl/BeschutterHambantota.html
Delft IslandTangalle.html
TrincomaleeMatara.html
BatticaloaGalle.html
HambantotaKalutara.html
TangalleColombo.html
MataraBin._Hanwella.html
Galle
KalutaraBin._Balana_sitawaka.html
ColomboBin._Arandora_Accuras_Hakmana.html
HanwellaBin._Katuwana.html
Ruwanwella
Balana/SitawakaVOC_Home.html
Arandora/Accuras/Hakmana
KatuwanaInformatie.html
Start paginaKaart_van_de_Forten.html
ArchitectuurArchitectuur.html
Extra InformatieDutch_Burghers.html
Nederlandse TaalNederlandse_Taal.html
VOC-ReizenVOC-Reizen.html

In de nabijheid van het fort is nog een ander interessant gebouw  de “ambalama” genaamd. Maar heeft zijn doel verloren en is nu verhuurd aan een Ayurveda centrum die daar haar verkooppunt heeft.

Het gebouw is een vreemde mengeling van het verleden en het heden. Het pannendak staat op 21 pilaren in setjes van 4. De pijlers zijn gesneden met de lokale motieven. De Pinthaliya of water-reservoir gemaakt van steen staan aan de kant.

 

Een plaquette in het centrum van de binnen-wand stelt dat deze “ambalama” werd gebouwd door vrienden in het geheugen van Lily Hariot Davidson, de vrouw van de assistent-regerings gemachtigde van dit district 1892 tot 1896, als een eerbetoon aan haar werk hier.