Gebouwd door de Portugezen in 1620, het Galle Fort werd versterkt door de Nederlanders in 1667. De historische wandeling zou ook doen herleven in herinneringen van plaatsen binnen het Fort als Sao Lago (Zon Bastion), Middelpunt (Maan Bastion), Cavaliar, Sao Antonio en Zeepunt (Star Bastion), Porte da Muro (Wall Gate), Porte da traisao (Poort van verraad) Santa Cruz en Zwarte Fort (Zwarte Fort), Akersloot Bastion, Halve Maantje (Utrecht Bastion of halve maan), Nieuw Werk (Klipenburg Bastion) Nieuwe Punt (nieuw punt), Halve Bolwerk (Half Bastion) - Aeolus Bastion, Triton Bastion , Neptunus Bastion, Aurora Bastion, Rocky Bastion, Negotie-kantoor (Trade Office).


Oude monumenten binnen dit historische complex zijn de vuurtoren, de klokkentoren, de Nederlands Gereformeerde kerk, de moskee Meera, de boeddhistische tempel, en het huis van de commandant, enkele van de oude gebouwen zijn ingericht als boutique hotels waar het luxe vertoeven is. Het vermelden waard is de Nederlands Gereformeerde kerk met zijn barokke gevel en het gebruikelijke dubbele lijstwerk op de gevels die getuigen van inheemse invloeden. De militaire architectuur van het fort is  Europees in zijn ontwerp. Het unieke Galle fort is nog steeds de best bewaarde vestingsstad in Zuid-Azië.


Galle

Gallus - Gala - Gaale

Het Galle Fort is een zeldzaam historisch juweel, beschermd door donkere, dikke stenen muren - met de eindeloze oceaan aan de kant. De wegen binnen het Galle Fort zijn nauwelijks veranderd, net als de vierkanten op een schaakbord kruisingen van de straten. De rechte en smalle straatjes nodigen de bezoeker uit voor een heerlijke wandeling in de 17e eeuw.


Vandaag de dag wordt het de Peddlar Street genoemd "Moorse Kramerstraat", Lighthouse Street was "Zeeburgstraat en Middelpuntstraat", Hospital Street als "Nieuwe Lijnbaanstraat en de Lijnbaanstraat (New Ropewalk Street), Oude Ropewalk Street Oude Lijnbaanstraat (Old Rope-Walk Street), Church Street als Kerkstraat, Parrawa Street als "Parruasstraat" en Chiando Street als "Chiandostraat".

Gebouwd door de Portugezen in 1620, het Galle Fort werd versterkt door de Nederlanders in 1667. De historische wandeling zou ook doen herleven herinneringen van plaatsen binnen het Fort als Sao Lago (Zon Bastion), Middelpunt (Maan Bastion), Cavaliar, Sao Antonio en Zeepunt (Star Bastion), Porte da Muro (Wall Gate), Porte da traisao (Verraad Poort) Santa Cruz en Zwarte Fort (Zwarte Fort), Akersloot Bastion, Halve Maantje (Utrecht Bastion of halve maan), Nieuw Werk (Klipenburg Bastion) Nieuwe Punt (nieuw punt), Halve Bolwerk (Half Bastion) - Aeolus Bastion, Triton Bastion , Neptunus Bastion, Aurora Bastion, Rocky Bastion, Negotie-mantoor (Trade Office). 

Oude monumenten binnen dit historische complex zijn de vuurtoren, de klokkentoren, de Nederlands Hervormde kerk, de moskee Meera, de boeddhistische tempel, en de commandant huis enkele van de oude gebouwen zijn ingericht als boutique hotels waar het luxe vertoeven is. Het vermelden waard is de Nederlands Hervormde kerk met zijn barokke gevel en het gebruikelijke dubbele lijstwerk op de gevels die getuigen van inheemse beïnvloeden. De militaire architectuur van het fort is de Europees in zijn ontwerp. Het unieke Galle fort is nog steeds de best bewaarde vestingstad in Zuid-Azië.

Galle
Het Galle Fort is een zeldzame historische juweel, beschermd door donkere, dikke stenen muren - met de eindeloze oceaan aan de ene kant. De wegen binnen het Galle Fort zijn nauwelijks veranderd, net als de vierkanten op een schaakbord kruisingen van de straten. De rechte en smalle straatjes uitnodigen de bezoeker uit voor een heerlijke wandeling in de 17e eeuw. 

Vandaag de dag wordt de Peddlar Street genoemd "Moorse Kramerstraat", Lighthouse Street was "Zeeburgstraat en Middelpuntstraat", Hospital Street als "Nieuwe Lijnbaanstraat en de Lijnbaanstraat (New Ropewalk Street), Oude Ropewalk Street Oude Lijnbaanstraat (Old Rope-Walk Street), Church Street als Kerkstraat, Parrawa Street als "Parruasstraat" en Chiando Street als "Chiandostraat".VOC_Home.html
© voc-sri-lanka.nl 2011
NegomboNegombo.html
Start paginaKalpitiya.htmlArippu.html
Negombo
Mannar.html
Kalpitiya
Pooneryn.html
ArippuJaffna.html
MannarKayts_Hammenhiel.html
PoonerynElephant_Pass_Pyl_Beschutter.html
JaffnaDelft_Island.html
Kayt’s HammenhielTrincomalee.html
Elephants Pass/Pyl/BeschutterBatticaloa.html
Delft IslandHambantota.html
TrincomaleeTangalle.html
BatticaloaMatara.html
Hambantota
TangalleKalutara.html
MataraColombo.html
GalleBin._Hanwella.html
KalutaraBin._Ruwanwella.html
ColomboBin._Balana_sitawaka.html
HanwellaBin._Arandora_Accuras_Hakmana.html
RuwanwellaBin._Katuwana.html
Balana/Sitawaka
Arandora/Accuras/HakmanaVOC_Home.html
Katuwana
Extra InformatieInformatie.html
Start pagina
FortenKaart_van_de_Forten.html
Extra InformatieArchitectuur.html
Dutch BurghersDutch_Burghers.html
Nederlandse TaalNederlandse_Taal.html
VOC-ReizenVOC-Reizen.html