VOC-Sri-Lanka.nl

Sri Lanka (Ceylon) is het enige land ter wereld waar twee musea’s zijn over de Dutch Period. Waar nog zoveel herinnerd aan de VOC tijd. Oude forten, deels zelfs nog in gebruik bij het Srilankaanse leger, maar ook statige huizen, ziekenhuizen en zeker niet te vergeten de Nederlandse Gereformeerde kerken, in Galle, Colombo maar ook op andere plaatsen in het land.


Niet alleen zijn de bouwkunsten van de Nederlanders achtergebleven maar ook onze namen en nazaten die voortleven onder de naam van de Dutch Burghers.


Zelfs Nederlandse woorden zijn er in de dagelijkse taal opgenomen, van “trap” tot het woord “pispotje” een schaar aan woorden.


Misschien maakt het bij U bepaalde kriebbels los om hier meer over te weten of zelfs deze nalatenschap aan den lijve te ondervinden tijdens een prachtige VOC-reis door het tweede paradijs zoals Sri Lanka ook wel wordt genoemd doordat Adam en Eva na hun vlucht uit het paradijs zich hier hebben gevestigd.

VOC-Sri-Lanka.nl
Extra InformatieInformatie.html
Extra Informatie
FortenForten_in_Ceylon.html
FortenArchitectuur.html
ArchitectuurDutch_Burghers.html
Dutch Burghers
Nederlandse TaalNederlandse_Taal.html
Nederlandse TaalVOC-Reizen.html
VOC-Reizen

VOC-Sri-Lanka.nl is een internet site die opgezet is voor mensen die interesse hebben in wat onze voorouders in het VOC-tijdperk in Sri Lanka (Ceylon) hebben neergezet aan forten en tijdsbepalende gebouwen.